tiistai 24. helmikuuta 2015

Herbinan tuotteet kokeilussa.. Ja muovirakeet kuorinta-aineessa?!

Saatesanat:
Tästä piti tulla kevyt kirjoitus tuotekokeilusta, mutta sitten tiedostava maailmanparantaja nosti minussa päätään ja tästä tulikin jotain muuta. 


Sain Herbinalta kokeiluun Kaura-suklaa-sarjan vartalotuotteita. 
Olin todella iloinen, että kotimainen Herbina halusi tehdä pienimuotoista yhteistyötä kanssani. 

Tuotteet on pakattu normaaliin tapaan , ei onneksi ole erillisiä suojamuoveja tai pahvipaketteja. 

Tuoksu on minun nenääni miellyttävän mieto ja pehmeä, Tytsi ei niinkään pitänyt tuoksusta. 

Suihkugeelin korkki on helposti avattava saranallinen korkki, tästä plussat. Tuote ei mielestäni tunnu kovin riittoisalta, toisaalta en ole suihkusaippuoiden suurkuluttaja lainkaan. Ihan käyttökelpoinen tuote. 

Vartalovoide oli pakattu purkkiin, jonka kansi tulee vääntää auki. Käytännöllisyys oli niin ja näin enkä tiedä, miten rasva säilyy, kun sitä kahmitaan käsillä. Itse olisin pitänyt tuubi-pakkauksesta klipsi-korkilla. Rasva tuntui miellyttävältä iholla, incl-listaa en analysoinut. 

(Sivuhuomautuksena: olen ladannut CosmEthics-sovelluksen -joka muuten on suomalainen keksintö- mutta en saa sitä jostain syystä käyttööni. En pääse luomaan tiliä/kirjautumaan FB-tunnuksillani. Osaako joku auttaa?)

Vartalonkuorintageeli oli hieman pettymys minulle. Kuorivia rakeita oli mielestäni liian vähän, jotenkin oli olo, että minun pitää lisätä tuotetta monta kertaa eikä geeli riittänyt moneen käyttöön. Vertailuna pidän Dermosilin vartalonkuorintageeli, jota tosin ei ole enää saatavilla. 

Aloin tarkistamaan Herbinan kuorintarakeiden koostumusta ja huomasin, että kuorivat rakeet olivat muovia, tarkemmin sanottuna polyeteeniä, joka on varsin tavallinen mikrorakeen materiaali. 
Mutta olin LUULLUT, että firmat alkavat luopumaan sen käytöstä, sillä kosmetiikassa käytettävät muovirakeet ovat osa ympäristöongelmaa. Esimerkiksi Yhdysvalloissa mikromuovien käyttöä ollaan jo rajoittamassa lailla.

Mikromuovilla tarkoitetaan alle 5 mm (joissakin määritelmissä se on alle 1 mm) kokoista liukenematonta muovihippusta. Muovia käytetään yleensä kuorinta-aineena, mutta se voi olla yhtenä ainesosana ripsiväreissä, hiusgeeleissä, luomiväreissä.. You name it.

Mikrokokoiset muovihiukkaset ovat haaste jätevedenpuhdistamoille, sillä niitä ei pystytä kokonaan suodattamaan jätevesistä, joten muovia päätyy vesistöihin ja lopulta meidän ruokapöytäämme. 

Voin siis suositella Herbinaa siltä pohjalta, että tuote on kotimainen, tuotteet on helposti marketeista saatavilla, laatu ihan ok ja valikoimaa on paljon.

En kuitenkaan lähde suosittelemaan kuorinta-ainetta, jossa on käytetty muovisia rakeita sen sijaan, että luonnossakin on saatavilla kuorivia ainesosia (suola, sokeri, rouhitut siemenet..)

-tekstin pohjana käytetty Kuningaskuluttujan tekstiä aiheesta. Lainattu teksti esiintyy kursivoituna-

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2014/09/18/pesetko-kasvosi-muovirakeilla


Aiheesta lisää:

http://hehkuvainen.blogspot.fi/2013/06/muovi-meressa.html

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Muovijäte

http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Tyynenmeren_jätepyörre


-vielä en ole itse tehnyt parannusta elämässäni, mutta nyt alan miettimään , miten voin itse vähentää muovia arkielämässäni-

torstai 12. helmikuuta 2015

Unohtunut retroherkku kunniaan..

Viime viikolla Tytsi pyysi minua tekemään pitkästä aikaa APPELSIINIRIISIÄ. Ja minähän tein :)

Oikeesti tuo herkku on niin hyvää ja helppoa tehdä ja mikä parasta, siinä ei ole säilöntäaineita (paitsi appelsiineissa itsessään) eikä mitään ylimääräisiä väri- tai mauntehostajia. Appelsiinit ovat nyt parhaimmillaan ja näyttää nyt saavan edullisesti kaupasta.

Tein tänään iltapalaksi oman version kyseisestä herkusta ja tässäpä siis ohjeeni:

Keitä puuroriisiä noin 4 dl. 
Vatkaa noin 2 dl kuohukermaa, lisää joukkoon VANILJAsokeria (ei vanilliinia) ja taloussokeria vajaa puoli desiä. Sekoita joukkoon myös noin pari desiä rahkaa. 
Kuori 4-6 appelsiinia puukolla (kts. kuva), pilko appelsiinit ja lisää rahka-kerma-seokseen. 
Kun riisit ovat jäähtyneet, lisää nekin seokseen.
Nauti!



Lähes samanlainen ohje on Riisi a'la Malta, jonka itse teen ylijääneestä riisipuurosta.
Pari desiä kermavaahtoa, pari-kolme desiä puuroa, hieman vaniljasokeria ja sokeria. Kylkeen mansikkahilloa, itsetehtyä tietenkin. 
Voittaa muuten mennen, tullen ja palatessa kaupan riisifrutit, joissa on kaikkea ylimääräistä. Ja on edullisempaakin. 

Olen vakuuttunut siitä, että mitä puhtaammin syö (ja ilman stressiä), sitä paremmin ihminen voi. 

Mikä on sinun retroherkkusi?