keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Kunnon Selätys Kuortaneen tapaan


Olin tässä pari viikkoa sitten ihanien Ystävieni kanssa Kuortaneen Urheiluopiston järjestämällä Kunnon Selätys-kurssilla. 
Yritimme päästä kurssille viime vuonnakin, mutta kurssia ei valitettavasti järjestetty vähäisen kysynnän vuoksi. 

Nyt meitä onnisti ja pääsimme siis pitämään itsestämme huolta!

Kurssi kesti 2 päivää ja päivät olivat täynnä ohjelmaa. Lauantaina aloitimme esittelemällä itsemme, tämän jälkeen käytiin läpi kurssin tarjonta. Meille tehtiin henkilökohtaiset ryhti-ja jalka-analyysit, joilla kartoitettiin ongelma-alueet sekä annettiin henkilökohtaiset jumppaohjeet. 
Tutustuimme liikkeisiin ja teimme niiden pohjalta kotona toteutettavan  kuntopiiri-tyyppisen jumpan. 

Tutustuimme myös eri liikuntamuotoihin, mm. kahvakuulailuun, gymstickiin, vesiuintiin, sauvakävelyyn, pilatekseen. 

Yövyimme todella hienossa ja hulppeassa hotellissa, sillä meillä oli näkymät järvelle päin (mikähän sen järven nimi mahtoi ollakaan?), iso parveke lepotuoleineen, kaksi makkaria, sauna, keittiö kaikin varustein. Pyykinpesukonekin pesuaineineen löytyi, joten  saimme pestä hikuvaatteet heti puhtaiksi. Huone oli siis täysi kymppi!
Tarkoitus oli käydä saunassa päivän päätteeksi, mutta ei meistä kenestäkään ollut saunojaksi 8 tunnin kurssipäivän päätteeksi. 

Ruokailu tapahtui koulun ruokalassa, jossa oli buffet. Ruoka oli ihan perus-hyvää, itse toivoin illallisen olevan jotain "juhlavampaa". Mutta vatsansa sai siis täyteen siinä määrin, että kärsin kaksi päivää ruoka-krapulasta :)

Kurssin anti oli hyvä ja monipuolinen. Tietoa liikkumisesta ja eri liikkumismuodoista annettiin hyvin, neuvottiin pienin vinkein miten voi tehdä vielä vähän paremmin. Pieniä perusjuttuja, joita isoissa ryhmäliikuntatunneilla ohjaajat eivät muista kertoa. 
Kokeneelle liikkujalle kurssi ei ehkä niinkään anna uutta tietoa tai haastetta, mutta kuntoilun aloittavalle kurssi on erittäin hyvä. 

Aamulenkillä saimme ihastella hämähäkin seittejä, jotka olivat kuin sadusta Kaiken kuitenkin kruunasi ystävieni seura, sillä asumme eri puolilla Suomea ja välillä voi kulua pitkäkin tovi, ettemme näe. Onneksi on puhelimet ja whatsapp! Olemme tunteneet toisemme yli 20 vuotta ja paljon olemme yhdessä nähneet ja  kokeneet. Joskus on ollut hankalaa nähdä koko porukalla, mutta olemme nähneet vuosittain. Viime vuosina kaksi tai kolmekin kertaa vuodessa. Aina tuntuu, että juttu jää kesken ja aina jää kaipaus sydämeen. 
Terveisiä siis Nokialle ja Kauhavalle <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3