torstai 13. marraskuuta 2014

Ilta Ekosopissa

Olipas eilen erilainen ja mukava ilta. Pääsin muutaman muun bloggaajan kanssa tutustumaan Ekosoppiin, joka on vuonna 2007 perustettu vaasalainen luontaistuotekauppa. Liikkeen omistaja-pariskunta perusti liikkeen aikoinaan oman kiinnostuksen pohjalta. Ekosopissa myydään luomuelintarvikkeiden lisäksi kosmetiikkaa, pesuaineita, kestovaippoja, -tiskirättejä, villalankoja, kynttilöitä..
Ekosopissa työskentelee myös estenomi, joten hän osaa neuvoa asiakkaita kosmetiikkaan liittyvissä asioissa. Meille tarjottiin tervetulo-snapsina Frantsilan Harmonella-juomaa, joka tasapainoittaa naisten hormonaalista mielialan vaihteluita. 
Tämän jälkeen meille esiteltiin tuotteita ja meillä oli mahdollisuus kysellä tuotteista. Meitä myös hemmoteltiin raakasuklaa-herkuilla, lehtikaalisipseillä (kannattaa maistella!) sekä vasta jauhetulla kahvilla. Oli hyvää! 

Nämä ovat minun suosikkejani ja näitä löytyy meiltä myös kotoa. 

Täytyy myös mainita kotimaiset (!) Jymy-jäätelöt, joita saimme maistella. Olivat muuten taivaallisia! Jymyä valmistetaan pienessä tehtaassa Aurassa ja niissä käytettävä maito on tuotettu viereisellä luomutilalla. Maito toimitetaan tehtaalle päivittäin tuoreena ja vastalypsettynä. Jymyä on ainakin vaniljan, mansikan ja kahvin makuisina, mutta myös muita makuja löytyy.

Kukas se siellä luuraa :D 

Minun teki mieli ostaa kotimainen Soyja-hajunsyöjä-kynttilä, jossa on todella miellyttävä vaniljamainen tuoksu. Kynttilä on valmistettu geenimanipuloimattomasta (GMO) ECOsoijasta sekä tarkkaan valikoiduista kasvirasvoista eikä se sisällä öljyteollisuuden raaka-aineita saatikka eläinrasvoja. Kynttilä ei tuota palaessaan myrkyllisiä eikä allergisoivia aineita. Soijakynttilät nokeavat huomattavasti vähemmän kuin parafiinikynttilät. Soyja-kynttilöitä oli myös tavallisina että tuoksullisina, pöytä- ja tuikkukynttilöinä. Tuikuista sen verran, että ne ovat muovisissa "kipoissa" ja kun kynttilä loppuu, voi laittaa muovikippoon uuden kynttiläosan. 
Jätin kynttilät vielä kuitenkin kauppaan, vaikka kyseiset kynttilät oli myyty viime vuonna hetkessä loppuun. 

Luonnonkosmetiikassa on tarjontaa nykyään todella hyvin

Meille kerrottiin paljon luonnonkosmetiikasta ja tavallisen kosmetiikan viherpesusta, joka on valitettavan yleistä. Luonnonkosmetiikka on sertifioitu eli sen aineet ovat tietyn seulan läpäisseitä eikä asiakkaan tarvitse "lukea auki" Inci-listaa. Sertifioidussa luonnonkosmetiikassa ei käytetä eläinkokeita, ei käytetä mineraaliöljyjä tai synteettisiä värejä taikka tuoksuja. Oleellinen osa on myös luonnon suojelu eli luontoa ei pilata "raiskaamalla" sitä ja raaka-aineet kerätään kestävää kehitystä tukemalla, joka tarkoittaa käytännössä sitä, ettei kerätä viimeistä kukkaa myöden tai että luonto jätetään sen näköiseksi mitä se oli ennen kuin alueella on kerätty raaka-aineita. Myös raaka-aineiden alkuperä on jäljitettävissä.  Mmm, kookosta <3

Meille vinkattiin sellaisesta kirjasta kuin "Totuus Kosmetiikasta", jossa kerrotaan kosmetiikassa käytettyjen aineiden vaikutuksista. Täytyy käydä lainaamassa kirjastosta, ehdottomasti! 

Acorelle on jo minulle tuttu merkki kulmakarvojen vahauksen yhteydestä

Ekosoppi myy myös pienen pietarsaarelaisen firman, Am:n, tuotteita. Nämä tuotteet eivät ole hakeneet sertifiointia, sillä firma on sen verran pieni, mutta täyttää kuitenkin sertifioinnin vaatimukset. Tälläisille firmoille on oma logo, joka kertoo kuluttajalle helposti tuotteen olevan vaatimusten mukainen. 

Ilta oli kaiken kaikkiaan todella mielenkiintoinen ja antoisa. Täytyy sanoa, että oma tiedonjano kasvoi ja haluan ehdottomasti tietää lisää luonnonmukaisesta kosmetiikasta, pesuaineista jne. 
Saimme mukaamme myös kassin, joka oli täytetty Ekosopissa myytäville tuotteilla. Kerron tuotteista enemmän, kunhan olen tutustunut niihin paremmin. 
Ostin illan päätteeksi itselleni aivan ihanan Madaran käsivoiteen, joka teki ihmeitä korppukäsilleni. Kädet tulivat jo yhden rasvan levityksen jälkeen huomattavasti pehmoisemmiksi. 


Ostin myös Konjak-kasvojen pesusienen, joka on tuttu siltä osalta, että Tytsi on sitä käyttänyt. Tämä ilta vahvisti niitä ajatuksia, mitä olen miettinyt kosmetiikasta. Yritän minimoida kemikaalien käyttöä. 

Oli hienoa saada tutustua Ekosoppiin ja saada opastusta. 
Kiitos, Ekosoppi! 


3 kommenttia:

Kiitos kommentista <3