sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Tunnelmat Ladyline Ritzin SUMMER SLIM -nettivalmennuksen jälkeen


10 viikkoa mennä sujahti hyvin nopeasti ja nythän alkaa se vaikein osuus, kun paino pitää saada pysymään näissä lukemissa. 


Tästä se kaikki alkoi..
Olen kokeillut Fitfarmin Litet, Superdietit, WSC:n liikunnallista laihdutus-ryhmää. WSC:n aikana paino tippui ja kehonkoostumus muuttui, joten siihen olin tyytyväinen. Kurssin alussa, keskivaiheessa ja lopussa otettiin kehonkoostumus-mittaukset, joten ne antoivat suuntaa muutoksesta. Kaikesta huolimatta paino nousi kurssin jälkeen pikku hiljaa ja raskaus nosti elopainoa entisestään. 

En halunnut, että raskauskilot jässähtävät kuten kävi esikoisen kanssa, joten päätin tarttua toimeen nähdessäni Ladyline Ritzin nettivalmennuksen mainoksen. 

Omalla kohdalla ohjelman mukainen liikkuminen jäi olemattomiin nivel-oireiden vuoksi, mutta noudatin päättäväisesti ruoka-ohjeita ja pidin kiinni päivittäisistä kävelylenkeistä. Tarkoitushan oli liikkua säännöllisesti sen 3 kertaa ja valmennuksessa saimme ohjelmat kotiin, salille sekä ulkona toteutettavaksi. 
Ohjelmat olivat todella selkeät ja helposti toteutettavat. Kirjallisia ohjeita tuki videot, joissa käytiin liikkeet läpi. Ohjelmat olivat ainoastaan 30 minuutin pituisia, joten ne soveltuivat kiireisillekin ihmisille. Vaikka ohjelmat olivat lyhyitä, ne olivat TODELLA monipuolisia ja tehokkaita! Osa ohjelmista vaihtui viikkojen kuluessa.

Valmennuksessa annettiin selkeät, yksinkertaiset ruokaohjeet (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala) minkä verran voi syödä mitäkin. Oli erilliset ohjeet yli 10 kiloa pudottaville ja alle 10 kiloa pudottaville. 

Tämän 10 viikon aikana olen oppinut tekemään annetuista ruoka-aineista hyvää ruokaa, olen oppinut jälleen syömään enemmän marjoja ja kasviksia. Välillä kyllä tuntui, että mielikuvitus ei riitä enkä meinannut saada vaihtelua ruokiin. Nyt pakastin on syöty marjoista tyhjäksi ja kaipaan kovasti puuron päälle marjoja! Ravintotietämys on omalla kohdalla parantunut. Koska paino on tippunut ilman suurempia liikunnallisia rehkimisiä, voidaan todeta ruokavalion olleen retuperällä ennen valmennusta. 

Tässäpä mittoja vertailtavaksi:
Aloitus 14.4.2014
 

Paino: 70.4 (olin jo tiputtanut ennen nettivalmennusta 3 kg, aloitin vuoden alussa)

Rinnanympärys: 103/85
Vyötärö: 83 (napa 94)
Lantio: 103
Reisi: 59Puoliväli kutakuinkin 9.6.2014


Paino: 64 (-6.4 kg)
Ry: 99/81cm (-4/-4)
Vyötärö: 78/85cm (-5/-9)
Lantio: 97.5cm (-5.5)
Reisi: 56cm (-3)
 Mitat 23.6. (Huom! Juhannus ohitettu) 
        


Paino: 63.4 (-7kg)
Ry: 97/81cm (-6/-4)
Vyötärö: 77.5/83.5cm (-5.5/-10.5)
Lantio: 97.5cm (-5.5)
Reisi: 55cm (-4)

Näiden mittojen lisäksi olen mittaillut käsivarren ja pohkeen mittoja. Käsivarresta on lähtenyt valmennuksen aikana 2.5 cm ja pohkeesta 1 cm. Eli painoa lähti yhteensä  7 kiloa (jeejeejee!!) ja senttejä (riippuen mittaustavasta; huomioin rinnanympärykset, vyötärön, lantion, reidet ) noin 40cm. 

Pieniä repsahduksia matkan varrelle mahtui, mutta niistä on opittu ja jatkettu seuraavana päivänä entiseen tapaan. Juhannus hyvässä seurassa oli koetinkivi ja syötyä tuli väärin ja liikaa, liikuntaakaan ei ollut juuri mitään. Tästä jatketaan hyvillä mielin :)

Mitä mieltä olen Ladyline Ritzin nettivalmennuksesta?
Ensimäinen, tosin ei ehkä tärkein, positiivinen asia on se, että tämä on paikallisen kuntosaliyrittäjien nettivalmennus. Suurille, Etelä-Suomeen keskittyneille, kuntosaliketjuille tarvitaan kilpailua. Paikallisuuden vuoksi oli helppo osallistua yhteistreeneihin, joita oli kaksi kertaa valmennuksen aikana. Yhteistreenin jälkeen oli mahdollisuus keskustella valmentajien kanssa, tämäkin plussaa. 
Hinta (39 e) oli mielestäni kohdillaan ja madalsi kynnystä aloittaa valmennus. Kotiäidille tämä oli tärkeä seikka, samoin se, että ohjelmat pystyi tekemään esimerkiksi päiväunien aikaan. 
Valmennuksen toimiminen Facebookissa oli ainoastaan hyvä asia, sillä foorumit ovat kankeita käyttää. Mielestäni Facessa tälläinen suljettu ryhmä toimii paremmin. 
Mikäli oli kysyttävää, sai vastauksia melko nopeasti. 

Mitä kaipasin valmennuksen aikana?
Valmentajat jaksoivat tsempata, kannustaa ja neuvoa, mutta jäin kaipaamaan enemmän muiden kokemuksia ja fiiliksiä. Ryhmässä oli muutama pulisija, jotka vaihtoivat ajatuksiaan, mutta olisi siis ollut kiva kuulla muiden onnistumisia -miksei myös epäonnistumisia ;)
Itse olisin kokenut hyödylliseksi, jos olisi voinut käydä kehonkoostumus-mittauksessa alussa ja lopussa. Olisin ollut valmis maksamaankin tästä extraa, mikäli valmentajat olisivat sellaisen järjestäneet. 
Nämä olivat kuitenkin pieniä asioita, jotka eivät vaikuttaneet motivaatiooni loppujen lopuksi. Itse asiassa motivaatiota löytyi jostain koko ajan lisää. 

Suosittelisinko muille?
Kyllä, ehdottomasti! 


Tästä on hyvä jatkaa annetuilla ohjeilla, mutta kuten jo aiemmin sanoin, hankalin osuus on edessä. 


Haa, tästä jatketaan samalla asenteella! Paljon on vielä tehtävää :)


Ps. Tämä ei ole yhteistyö-postaus vaan ihan itse olen maksanut valmennuksen :)
Tässä vielä linkki Ladyline Ritzin facebook-sivuille, josta löytyy paremmin ajankohtaisia mainoksia ja ilmoituksia.

Psst! Ladyline Ritz on järjestämässä jatkossa lisää  nettivalmennuksia.


2 kommenttia:

Kiitos kommentista <3