tiistai 1. lokakuuta 2013

Jefua, cheerleadingiä ja Arvoja..?

Olin kesällä jenkkifutis (jefu) -matsissa ja siellä jaettiin seuran lehtiset, joissa esiteltiin kotijoukkueen (Wasa Royals, joka muuten nappasi Rautamalja-voiton!) sekä vieraileva joukkue (tuolla kertaa Hämeenlinnan Huskies).Lehtisessä oli pelaaja-luettelot, joukkueen kausiohjelmat, jefun säännöt ja toiminnot plus pakolliset mainokset. 
West Coast Vikings ry:n alajaostoon ja perheeseen kuuluu 
Wasa Royals (jefu joukkue, jonka tavoitteena nousta I-divariin 2015), Vikings (haastaja-joukkue, joka koostuu entisistä edustuksemme pelaajista ja Rookie pelaajista), 
West Coast Vikings Cheerleaders (nimi kertoo paljon; seuraan kuuluu noin 300 harrastajaa ja eri ikäryhmiä on 11),
Vikings Juniors (nuorille jefusta kiinnostuneille).Eniten kuitenkin minua innosti ja ilahdutti seuran Arvot, jotka oli kirjattu lehtiseen ja haluankin ne tuoda esille tässä. 

- Urheilullisuus: urheilijaksi ei tee syntyperä, sen tekee päätös olla ahkera harjoituksissa, kuuliaisuus, lepo ja ruokavalio. Sanonta "Urheilijaksi synnytään" on vale, siksi kasvetaan ja kasvatetaan.

- Sitoutuneisuus: jotta voi saavuttaa elämässään mitään arvokasta, pitää sen eteen tehdä systemaattisesti ja pitkäjänteisesti töitä. Korostamme seurassamme yhteisen hyvän eteen uhraamisen ja osallistumisen tärkeyttä.

- Ylpeys: arvosta omaa tekemistä. Yhdessä antamalla sille arvoa voimme ylpeä itsestä, joukkueesta, lajista ja seurasta. 

- Ammattimaisuus: monesta ei tule ammattiurheilijaa mutta pyrimme aina ja usein myös voimme tehdä asiat kuten he. Ammattimaisuuden kuten urheilijana olemisen ratkaisee asenne, päätä tehdä pienet asiat oikein aina. 

- Lajirakkaus: miksi urheilemme, miksi olemme toiminnassa mukana? Laji on koskettanut sydäntämme syvästi ja se on nyt osa meitä. Emme voisi kuvitella aikaa ilman sitä. 

- Kunnioitus: kunnioita lajia, valmentajia, vastustajia, vanhempia, toimihenkilöitä ja faneja. Ei ole itsestään selvyys että sinulla on mahdollisuus harrastaa ja urheilla.

- Kansainvälisyys: seuramme tavoite on palvella molempia kotimaisia kieliä puhuvia yhteisöjä sekä tuoda mukaan ulkomaalaistaustaisia nuoria uskontoon, sukupuoleen tai etniseen taustaan katsomatta. Haluamme olla aidosti kolmikielisiä: Suomi, Ruotsi ja Englanti. Rasismille eikä syrjinnälle ole seurassamme sijaa. 

- Tavoitteellisuus: päämäärien saavuttamiseksi seura pyrkii luomaan parhaat mahdolliset harrastusolosuhteet sekä luomaan ilmapiirin, jossa harrastaminen on sekä hauskaa ja jossa se myös ruokkii terveellistä kilpailua. Haluamme saada aikaan kehittymistä ja kasvua ei pelkästään urheilijoina mutta myös miehinä ja naisina. 

AINA YHDESSÄ!

Teksti on suoraan lehtisestä, en muokkaillut tekstiä lainkaan (muutama pilkku olisi kyllä helpottanut lukemista). 
Itselle moni kohta kolahti ja tuntui hyvältä arvolta.

Mitäpä lukijat tuumii näistä arvoista?
Minkä allekirjoittaisitte itse?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista <3