sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Safkatutkan antimia..

Tämä juttu on suora lainaus Facebookin Safkatutka - sivustolta:


Kiinnostaako myrkytön keittön puhdistusaine?

Vaihda myrkylliset ja terveydelle vaaralliset puhdistus-aineet tähän, erittäin helppoon ja myrkyttömään itsetehtyyn versioon. Tavalliset puhdistusaineet ovat täynnä vaarallisia kemikaaleja, sekä ympäristöön kertyviä myrkkyjä. Useita aineita ei edes suositella lasten käytettäviksi.

Tee se itse - kodin yleispuhdistusaine

Tarvitset:

-2-3 luomugreippiä/-sitruunaa/-appelsiinia/-limeä
-väkiviinaetikkaa
-kannellisen lasipurkin
-tyhjän suihkepullon

Resepti:

1. Laita valitsemasi sitrushedelmän kuoret kannelliseen lasipurkkiin.

2. Kaada väkiviinaetikkaa kuorien päälle kunnes ne peittyvät.

3. Sulje purkki ja anna tekeytyä 2vk-1kk.

4. Siivilöi neste suihkepulloon puoleen väliin ja lisää vettä niin että pullo täyttyy (50/50 seos). Jos haluat voimakaamman tuoksuista puhdistusainetta voit halutessasi lisätä vielä n. 10 tippaa eteeristä öljyä.

5. Ja eikun siivoamaan, jopa turvallisesti lasten kanssa.

Ps. Toimii myös käsitiskiaineena ja konetiskiaineena.

(Kuva napattu Safkatutkan sivulta)

Tämä kyllä menee ehdottomasti meillä kokeiluun! 

Nyt ollessani raskaana on kyllä tullut mietittyä kemikaalien sisältämiä myrkkyjä, niiden vaikutuksia sikiöön ja lapsiin, vähän ehkä itseenkin. 
Olen pyrkinyt välttämään tiettyjä kemikaaleja, mutta en kuitenkaan ole ryhtynyt totaali-kieltäytyjäksi. Enkä ryhdy, kun olen niin turhamainen :D
Ruokapuolella en ole vielä huomannut eroa luomussa tai tavis-ruuassa, toki pyrin välttämään eineksiä ja suosimaan lähituotteita ja satokauden tuotteita. Ei muuten ole suomalaisen omenan voittanutta <3


Mitä Sinulle käsitteet luomu, ekologisuus tarkoittaa? 
Onko Safkatutka Sinulle on tuttu ryhmä tai liputatko luomuilun tai myrkyttömyyden puolesta? Miten se tapahtuu käytännössä? 
Suosittele jotain tiettyä luomu-tuotetta/-sarjaa tai vaikka aihetta käsitteleviä  Facebook-sivustoja/blogeja!
6 kommenttia:

 1. Myrkyttömyys ja lisäaineettomuus on mulle tosi tärkeitä. Oon siirtyny pikku hiljaa pesuaineissa ja kosmetikassa ekotuotteisiin aina sitä mukaa kun joku tuote loppuu. Hankin vähän aikaa sitten Enjon siivousvälineitä, niitä käyttäessähän ei tarvi välttämättä mitään aineita. Hyvin niillä silti tuntuu puhdasta tulevan. En ole kokeillut noita tee-se-itse aineita, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. Pesen nykyään melkein kaiken pyykin pesupähkinöillä, joskus kytän Ecoverin pyykinpesuainetta. Yleensä aina löytyy jokin kemikaaliton vaihtoehto, on sitten kyse mistä tahansa tuotteesta.

  VastaaPoista
 2. Juu, mä olen lukenut tuosta Enjosta. Onko se ollut sulla kauan käytössä?

  VastaaPoista
 3. Muutaman viikon oon käyttäny keittiös ja kylppäris. Lähti mm. rosterisen jääkaapin ovesta rasva- ja sormenjälkitahrat joiden kans olin aikasemmin tapellu. Harmi ku et pääse sinne kutsuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa lupaavalta!
   Ootko järkkäämässä toisia kutsuja?

   Poista
 4. nuo tsi itse martta metodit on hyviä mutta vielä helpompaa on siivota vain kylmällä vedellä, nopeempaa ja sitä on aina saatavilla, jopa mökillä !:) Enjoa mainostan ja myyn ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä tietää, keneltä voi aiheesta kysellä.
   Erityisesti yritän miettiä sitä puolta asiasta, miten yrittää vähentää tyttären altistumista kemikaaleille. Aina ei tietenkään pelkkä vesipesu riitä.

   Poista

Kiitos kommentista <3